måndag 30 mars 2015

Nya upplevelser hela tiden...

Vi bestämde oss för att ta en liten semester från pensionärslivet och cykla runt lite i Apulien och bokade in oss i ett trullihus, i Alberobello, för 5 nätter mellan 22-27 mars. Vi vet ju att påsken är en tid när det börjar komma turister och vi ville vara där innan allt drog igång med en massa människor.

Sagt och gjort. Lars monterade ner cyklarna och vi packade in dem i vår lilla C3 och drog iväg efter att först ha målat golvet i vardagsrummet. Jag skulle samtidigt ha målat insidan av ytterdörren men det regnade en del så den får vänta till en annat tillfälle. Vi kom iväg runt 10-tiden på förmiddagen och allt gick bra ca 10 mil. Alltså 1/4 del av sträckan. Då hände något som inte fick hända.

Vi har ju en Citroën C3 Pluriel (C3 Pluriel = transformer car- kan bli allt från en "vanlig" kupé till kabriolett och en liten lastbil). Nu blev den nästan en kabriolett när vi inte ville det. Oopps! Taket började fladdra betänkligt och vi började se himlen utan att vi själva bestämt oss för det. Och himlen såg oroväckande svart ut. Nu körde vi dessutom på en motorväg och det är inget vidare att hålla en hög hastighet med ett halvöppet tak när det dessutom är en temperatur ute som inte är anpassad för kabriolettkörning. Hastigheten sjönk ner till ca 40 km/h och vi körde i det yttersta fältet där man inte ska köra egentligen. Emellanåt fick vi stanna för att försöka stänga till taket och efter tre stopp tog vi och band fast det. Det kom en servicebil som stannade och frågade om vi behövde hjälp och de hade en rulle packtejp som vi använde för att stänga igen glipan mellan vindrutan och taket. Sen fick vi tag på silvertejp på en bensinstation och kunde fortsätta i mer normalt tempo fram till vårt mål.
Vi hade i alla fall den turen att regnet inte kom innan vi fått tejpat igen glipan och kunde köra utan att bli blöta.



Vi anlände till ett regnigt Alberobello vid 17-tiden och kunde inte köra ända fram till vårt boende utan fick gå och bära allt i omgångar ca 50-60 meter in i en liten gränd.

Under våra dagar i Apulien blev inte cyklarna använda något alls då det regnade nästan hela tiden. Vi åkte runt och promenerade lite i några närliggande orter. Vi åkte till IKEA i Bari där vi inhandlade två stycken fåtöljer och lite annat smått och gott som alltid hamnar i en kundvagn inne på IKEA.

Torsdag den 26 vaknade vi till ett hyfsat väder med växlande molnighet och bestämde oss för att åka hemåt igen. Nu hade vi ju köpt två fåtöljer som förutom våra cyklar och kläder och skor skulle med tillbaka till Coccorinello. Vår lilla C3:a är helt fantastisk på att sluka packning - eller så är det vi som är experter på att packa :)

En av lådorna packade vi in i en pressening och la på taket! Det eliminerade risken för att taket skulle blåsa av igen och vi kunde faktiskt hålla ett snitt på 90 km/h hem. Och det var upphåll i stort sett hela tiden. Några små droppar på något ställe bara.


Dagen efter, fredag då vi egentligen skulle åka hem, så regnade det hela dagen. Så vårt beslut att åka hem på torsdagen var helt riktigt. Dessutom var jag så glad att hamna i egen säng för den vi sov i under "semestern" var stenhård.

Borta bra men hemma bäst!

Idag har vi varit till en Citroënverkstad i Vibo och fått ett ungefärligt pris på lagning av taket och ska åka dit på tisdag efter påsk. Vi blir dessutom utan bil i 4 dagar. Lite besvärligt är det när kollektivtrafiken dessutom är nästan obefintlig. Men vi har fixat skjuts tillbaka från Vibo på tisdag. Hur det går när vi ska hämta hem bilen igen är fortfarande en öppen fråga. Men det löser sig det också. Vi har ju cyklar och kan ta oss till Vibo den vägen om det skulle skita sig med att få någon som kör oss dit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...