torsdag 19 februari 2015

Har hittat en ny favvobutik :)







Innan vi flyttade hit ner googlade jag på konstnärsbutiker i Vibo Valentia men kunde inte hitta någon. Däremot massa onlinebutiker. Vi ska måla en stor tavla i matsalen tillsammans och hade tänkt att limma upp någon form av reparationsväv och grunda den med gesso. Vi fick rådet att åka till en butik som ligger ca 2 mil härifrån mot Vibo som heter Casa del Colore. Och idag blev jag så lycklig när jag upptäckte att de har massvis med konstnärsmaterial där. Och dessutom till lägre priser än i Svedala.

Vi köpte en bomullsduk på rulle och klister för att limma den på väggen. Så nu återstår att bestämma hur stor tavlan ska bli, skissa motivet och sen börja måla. Sen ska vi beställa en ram från vår finsnickare här i byn. Bild kommer när vi är klara, vilket kan dröja, för vädret börjar bli bättre och vi planerar nu en cykelsemester i Puglia i slutet av mars. Och sen ska vi åka till Sverige någon gång i slutet av april eller början av maj för att hämta ner mc:n och jag behöver även förnya mitt pass.

Vi har målat om huset nu när vädret har stabiliserat sig. Det är fortfarande kallt i vinden och skuggan men mitt på dan så är det helt underbart i solen. Här kommer lite bilder på hur huset såg ut när vi köpte det i april 2011 och hur det ser ut idag.

April 2011

April 2011


December 2012. Här ha vi bytt jalusier och garageport samt fått en ny dörr tillverkad i stål, fast smeden som tillverkade den fick direktivet att vända den åt andra hållet men det blev fel i alla fall :)

Februari 2015. Nu har vi bestämt oss för att måla om huset. För detta införskaffades en stege på 6,65 m. Det är tur att vi har en bil som kan bli både cabriolet och lastbil :)


Här är maken igång med första strykningen.
Både första och andra strykningen klar. Vi hade tänkt vitt men det blev för vitt!!
Det blev en vända till till färgbutiken. Vi ville ha en färg som var lite "ojämn" (läs: med liv i) och det tycker vi att vi har lyckats med. Nu känner vi oss nöjda med resultatet. Och färgen är levande eftersom den ändrar sig beroende av ljuset ute. Mycket intressant. 

2 kommentarer:

  1. Tack! Och alla som vi låter komma in och titta ger oss en massa beröm. Det är ju lite annorlunda än de italienska hemmen. Även vår byggares bror som är arkitekt har sagt att han aldrig trodde att detta gamla hus kunde bli så fint. Det är ett gott betyg, tycker jag.
    Kram /babban

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...