söndag 27 maj 2012

Första av tre (veckor alltså)


Fredag 4 maj
Lars och jag åkte iväg för att hämta kakel och byta ut de stråmattor vi trodde var 2,5x4 när vi köpte dem. Det visade sig att de bara var 2x3. Nu blev det en 2,5x4 och en på 1,5x3 i stället. Sand till gjutning och skruvar av olika sorter åkte med när vi ändå var där. Kakel fick vi inte tag på eftersom kakelkillen har semesterstängt till den 8 maj. Men han har via mail meddelat att kaklet finns på plats hos honom så det är bara att vänta några dagar till. Men vi har att göra så det går ingen nöd på oss.

På eftermiddagen gjorde vi en utflykt till golfbanan som ligger på slätten nedanför berget Monte Poro och strax utanför Nicotera. En greenfee kostar 30€. Vi tog en väg som vi nog trodde skulle leda hem men säkra var vi inte. Vi hade glömt kartan hemma. Å andra sidan så är kartan bara i 1:200 000 och då ser man ju inte alla vägar. Men vi måste ju chansa lite och samtidigt se oss om i trakten. Vägen bar uppför igen och det var många fina vyer. Ett litet samhälle såg ut att hänga sig fast på bergssluttningen. 

När vi åkt igenom byn tog det inte lång tid innan vi var uppe på en väg som vi kände igen. Nästan hemma! På väg ner igenom Spilinga fick vi se en fantastisk solnedgång. En riktigt höjdpunkt på dagen.


Lördag 5 maj
Tvättmaskinen har gått varm idag. I kväll får vi sova på rena lakan. Oavsett om vi har sovrummet längst från allt damm och bröte i köksregionen så känns det ändå skönt att få rent i sängen. Klockan åtta åkte vi till Tropea för att kolla in marknaden i Tropea. Lars köpte två strandstolar. Själv handlade jag en bakform och en vaxduk. Vi fyller på grönsaksförrådet också. Sen iväg till Conad för att handla färskvarorna. Berith och jag fortsatte med vårt metallarbete på balkongerna. Det börjar bli riktigt tråkigt nu. Ett litet avbrott fick vi när det var dags för takläggning i köket. Gubbsen kapade den i rätt bredd ute på vägen och sen fick via alla hjälpa till att hålla upp stråmattan med hjälp av långborstar och golvmoppar med teleskopskaft medan Lars stod på stege och fäste fast den mot det gamla taktet. Vi åt en lättlunch och sen drog vi ut för att titta på Coccorino beach, Santa Maria beach och sen till Tropea för att äta pizza. Restaurangen vi valt har 500 olika pizzor. Vi tog in 4 olika som vi delade mellan oss. 

Söndag 6 maj
Efter frukosten satte vi igång med målning av köksväggar.Tre väggar är ljust, ljust grå och den fjärde går i turkos. Färgen har vi valt utifrån det draperi som ska upp och avgränsa tvättutrymmet och toan. Klas kopplade elet. 

Vi packade sen ryggsäcken med badkläder och drog iväg till Santa Maria. Havets temperatur är ca 19 grader. 

Idag hade jag fritt från spisen och Berith lagade maten. Efter disken var avklarad så gick vi ut och tog en kvällsfika  (= vin till damerna och kaffe till herrarna) på trattorian. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...